ntolmadespiperies

Ντολμάδες με πιπεριές

Ντολμάδες με πιπεριές

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο άσπρο λάχανο ή ποικιλίας Σαβόυ)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού
  • 700 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
  • 1½ ποτήρι τριμμένα τυριά (κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού
  • 1 αυγό
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουερ
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεμάτησε ελαφρώς το λάχανο, ώστε να ξεχωρίσεις εύκολα τα φύλλα του για τους ντολμάδες με πιπεριές.
  2. Ξεφλούδισε και κόψε σε μικρούς κύβoυς τις μελιτζάνες, ψιλόκοψε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο και σόταρε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με Βιτάμ Culinesse σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις μαλακώσουν και πιουν τα υγρά τους, βγάλε τα λαχανικά από τη φωτιά και πρόσθεσε τα τυριά, τον κρόκο αυγού και τις σταγόνες λεμονιού.
  4. Βάλε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο λάχανου, τύλιξε τα φύλλα σε ντολμάδες και τοποθέτησέ τους σε μια κατσαρόλα τον ένα δίπλα στον άλλο. Ρίξε και δύο φλιτζάνια νερό και τον κύβο και άφησε τους ντολμάδες με πιπεριές να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  5. Χτύπα το αυγό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, συμπλήρωσε με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι και ρίξε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Άφησε τους ντολμάδες με πιπεριές για ένα λεπτό στη φωτιά και είναι έτοιμοι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 247 kcal
Energy (kJ) 1029 kJ
Protein (g) 13.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 21.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 14.0 g
Sugar (g) 6.1 g
Fibre (g) 7.9 g
Fat (g) 13.0 g
Saturated fat (g) 7.5 g
Unsaturated fat (g) 4.5 g
Monounsaturated fat (g) 3.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 95 mg
Sodium (mg) 274 mg
Salt (g) 0.69 g
Vitamin A (IU) 2002 IU
Vitamin C (mg) 203.3 mg
Calcium (mg) 336 mg
Iron (mg) 2.11 mg
Potassium (mg) 848 mg
TOP