patatesogkraten

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κουταλιές γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί 'Εμμενταλ
  • 360 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Καθάρισε τις πατάτες, κόψ’ τες σε λεπτές, πραγματικά λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τες με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  2. Κόψε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίψε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, άλειψέ το με Βιτάμ Culinesse.
  3. Τώρα βάλε στο σκεύος τις πατάτες σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.
  4. Όσο τυρί μείνει, βάλ’ το σε ένα μπολ, χτύπα το καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, και ρίξ’ το πάνω από τις πατάτες.
  5. Πασπάλισε τις πατάτες με το Bιτάμ κομμένο σε κύβoυς και κάν’ τες πατάτες ογκρατέν βάζοντάς τες για περίπου 1 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 374 kcal
Energy (kJ) 1565 kJ
Protein (g) 8.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 24.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 21.4 g
Sugar (g) 1.4 g
Fibre (g) 2.8 g
Fat (g) 28.0 g
Saturated fat (g) 17.5 g
Unsaturated fat (g) 9.1 g
Monounsaturated fat (g) 8.0 g
Polyunsaturated fat (g) 1.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 100 mg
Sodium (mg) 162 mg
Salt (g) 0.40 g
Vitamin A (IU) 1060 IU
Vitamin C (mg) 25.1 mg
Calcium (mg) 181 mg
Iron (mg) 1.12 mg
Potassium (mg) 597 mg
TOP