Μανιταροκεφτέδες στο φούρνο

Μανιταροκεφτέδες στο φούρνο

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
  • 350 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 0,15 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1/2 κοφτή κουταλιά ρίγανη ή δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε 100γρ. Βιτάμ Culinesse και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τριμμένο καρότο
  2. Σοτάρετέ τα ελαφρά και σβήστε με το κρασί.
  3. Αφήστε να «τραβηχτούν» τα πολλά υγρά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος.
  4. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  5. Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ.
  6. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα μυρωδικά, τα αυγά, το σκόρδο,  το τριμμένο γκούντα, το γάλα και σιγά σιγά προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να σφίξε η ζύμη.
  7. Πλάστε τους κεφτέδες. Ρίξτε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι, αλευρώστε τους μανιταροκεφτέδες και τηγανίστε τους ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
  8. Βγάλτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε τους σε ένα μέτριο ταψί και περιχύστε τους με τη σάλτσα.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30-35 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 548 kcal
Energy (kJ) 2295 kJ
Protein (g) 29.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 35.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 31.7 g
Sugar (g) 8.2 g
Fibre (g) 3.8 g
Fat (g) 30.9 g
Saturated fat (g) 18.0 g
Unsaturated fat (g) 10.9 g
Monounsaturated fat (g) 8.9 g
Polyunsaturated fat (g) 2.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 230 mg
Sodium (mg) 481 mg
Salt (g) 1.20 g
Vitamin A (IU) 3473 IU
Vitamin C (mg) 42.5 mg
Calcium (mg) 508 mg
Iron (mg) 2.57 mg
Potassium (mg) 870 mg
TOP