soutzoukakiaelies

Σουτζουκάκια με ελιές

Σουτζουκάκια με ελιές

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλες φρυγανιές
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρώς
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • αλεσμένο κύμινο
  • 1 ποτήρι μικρό πράσινες ελιές
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, τις φρυγανιές μουσκεμένες με το κρασί και με λίγο νερό, το αυγό, λίγο πιπέρι και κύμινο, δουλεύοντας το μείγμα για να γίνει ομοιογενές.
  2. Αφήνουμε για λίγο τον κιμά στο ψυγείο και μετά πλάθουμε με αυτόν σουτζουκάκια με χέρια που έχουμε βρέξει σε λίγο κρασί.
  3. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια με το Βιτάμ Culinesse, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα φυλάμε εκεί ζεστά.
  4. Μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το Pummaro, λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη, και βράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό, τις αφήνουμε για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τιος ρίζνουμε στη σάλτσα να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά.
  6. Τέλος, βάζουμε τα σουτζουκάκια να βράσουν κι αυτά μαζί με τις ελιές στη σάλτσα για 5 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 476 kcal
Energy (kJ) 1989 kJ
Protein (g) 39.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 4.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.1 g
Sugar (g) 2.1 g
Fibre (g) 0.8 g
Fat (g) 31.2 g
Saturated fat (g) 12.1 g
Unsaturated fat (g) 14.7 g
Monounsaturated fat (g) 13.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 1.9 g
Cholesterol (mg) 179 mg
Sodium (mg) 264 mg
Salt (g) 0.66 g
Vitamin A (IU) 157 IU
Vitamin C (mg) 7.6 mg
Calcium (mg) 64 mg
Iron (mg) 5.26 mg
Potassium (mg) 782 mg
TOP