sofrito

Σοφρίτο

Σοφρίτο

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος μαγειρέματος 85 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 μικρό ποτήρι ξίδι
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ζωμός βοδινού
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ Culinesse και, όταν πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει κι αυτό χρώμα (ξανθό), σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί.
  3. Λόγω της θερμοκρασίας αυτά θα εξατμιστούν, οπότε αναπληρώνουμε με το ζωμό βοδινού, το μαϊντανό και 1½ φλιτζάνι νερό, και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα κι ένα τέταρτο περίπου. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές, πουρέ).
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 30 kcal
Energy (kJ) 125 kJ
Protein (g) 0.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.5 g
Sugar (g) 0.3 g
Fibre (g) 0.2 g
Fat (g) 0.0 g
Saturated fat (g) 0.0 g
Unsaturated fat (g) 0.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 33 mg
Salt (g) 0.08 g
Vitamin A (IU) 115 IU
Vitamin C (mg) 2.5 mg
Calcium (mg) 9 mg
Iron (mg) 0.21 mg
Potassium (mg) 36 mg
TOP