fasoladaxoirino

Φασολάδα με χοιρινό

Φασολάδα με χοιρινό

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 90 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ
  • 1 πρέζα αλεσμένο πιπέρι καγιέν
  • 2 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 μπαστουνάκι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιλότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια φασολάκια χοντρά
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες ή 1 φλιτζάνι σπιτική τομάτα pummaro
  • 3 ψιλοκομμένες μακρόστενες γλυκές πιπεριές
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα θελησουμε να φτιάξουμε φασολάδα με χοιρινό.
  2. Την επομένη μέρα, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, και τα βράζουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα σουρώνουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό "μαραίνουμε" τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερι και τις πιπεριές, και στη συνέχεια προσθέτουμε το Βιτάμ και το χοιρινό, για να σοταριστούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
  4. Και, τέλος, βάζουμε στην κατσαρόλα τις τομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και τα πιπέρια (καγιέν και μαύρο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φασολάδα με χοιρινό για περίπου 1½ ώρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 90 kcal
Energy (kJ) 373 kJ
Protein (g) 3.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 18.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 13.5 g
Sugar (g) 9.8 g
Fibre (g) 5.0 g
Fat (g) 0.6 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 53 mg
Salt (g) 0.13 g
Vitamin A (IU) 3737 IU
Vitamin C (mg) 142.4 mg
Calcium (mg) 59 mg
Iron (mg) 2.22 mg
Potassium (mg) 514 mg
TOP