gardoumpakiayaxni

Γαρδουμπάκια γιαχνί με κολοκυθάκια

Γαρδουμπάκια γιαχνί με κολοκυθάκια

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κοιλιά αρνίσια με τα έντερα
  • 1 κιλό κολοκυθάκια κατά προτίμηση με το άνθος τους
  • 2 κομμένες πατάτες
  • χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 ποτήρια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • λίγο  άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Πλένουμε σχολαστικά την κοιλιά, την ζεματάμε σε βραστό νερό και την ξύνουμε να καθαρίσει.
  2. Πλένουμε τα έντερα, τα γυρίζουμε από την ανάποδη, με ένα λεπτά ξύλο και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα τρίβουμε με  τον  χυμό του ενός λεμονιού και μπόλικο αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  3. Στη συνέχεια, κόβουμε την κοιλιά σε κομμάτια και τυλίγουμε το καθένα σφιχτά με λίγο έντερο. Το δένουμε στην άκρη για να μη ξετυλιχτεί.
  4. Ζεσταίνουμε το Βιταμ Culinesse σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα γαρδουμπάκια να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το νερό.
  6. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ολόκληρα με τον ανθό τους αν είναι μικρά ή σε ροδέλες αν είναι μεγάλα), αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα γαρδουμπάκια. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
  7. 5 με 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό του δεύτερου λεμονιού.
  8. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 92 kcal
Energy (kJ) 383 kJ
Protein (g) 4.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 19.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 15.5 g
Sugar (g) 7.6 g
Fibre (g) 4.2 g
Fat (g) 0.8 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 51 mg
Salt (g) 0.13 g
Vitamin A (IU) 1119 IU
Vitamin C (mg) 54.1 mg
Calcium (mg) 49 mg
Iron (mg) 1.32 mg
Potassium (mg) 890 mg
TOP