psitakeftedakia

Ψητά Κεφτεδάκια

Ψητά Κεφτεδάκια

  • Μερίδες 15
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι γαλέτα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ποτήρια τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κοφτή κουταλιά μείγμα μυρωδικών aromat

Οδηγίες

  1. Σόταρε το κρεμμύδι με μια γεμάτη κουταλιά Βιτάμ Culinesse μέχρις ότου μαραθεί.
  2. Ρίξε στην ψίχα ψωμιού το γάλα, τα αυγά, τον κιμά, το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το πιπέρι και μία κουταλιά μαϊντανό, και δούλεψε καλά το μείγμα για τα μπαλάκια από κιμά.
  3. Τώρα βρέξε τα χέρια σου στο κρασί, πλάσε το μείγμα του κιμά σε μπαλάκια, τύλιξέ τα στη γαλέτα που έχεις ανακατέψει με το αλεύρι, ξαναπλάσ’ τα με στεγνά πια χέρια και βάλ’ τα σε ένα μεγάλο ταψί όπου έχεις λιώσει το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse.
  4. Ψήσε τα μπαλάκια από κιμά σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 30 λεπτά και σέρβιρέ τα ζεστά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 178 kcal
Energy (kJ) 744 kJ
Protein (g) 14.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.4 g
Sugar (g) 1.2 g
Fibre (g) 0.2 g
Fat (g) 11.3 g
Saturated fat (g) 4.5 g
Unsaturated fat (g) 5.3 g
Monounsaturated fat (g) 4.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.6 g
Cholesterol (mg) 76 mg
Sodium (mg) 63 mg
Salt (g) 0.16 g
Vitamin A (IU) 88 IU
Vitamin C (mg) 0.8 mg
Calcium (mg) 36 mg
Iron (mg) 1.62 mg
Potassium (mg) 252 mg
TOP