mpiftekiasantouits

Μπιφτέκια «σάντουιτς»

Μπιφτέκια «σάντουιτς»

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κουταλιά γάλα
  • 2 κουταλιές γαλέτα
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 9 φέτες τυρί γραβιέρα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ

Οδηγίες

  1. Ζύμωσε τον κιμά, το αυγό, το γάλα και τη γαλέτα, μετά πρόσθεσε 1 κουταλάκι Βιτάμ και το μαϊντανό, και ζύμωσε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια «σάντουιτς».
  2. Πλάσε λεπτά ισομεγέθη μπιφτέκια και στα μισά από αυτά τοποθέτησε από μία φέτα γραβιέρα, σκεπάζοντας μετά με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Αν θέλεις, δώσε τετράγωνο σχήμα στα μπιφτέκια «σάντουιτς» κόβοντας με το μαχαίρι τις άκρες και διαπλάθοντας τις γωνίες με υγρά χέρια.
  3. Βάλε τα μπιφτέκια «σάντουιτς» σε ένα ταψάκι αλειμμένο με Bιτάμ και πάνω στο καθένα από ένα κομματάκι Βιτάμ που απέμεινε, για να τα ψήσεις για περίπου 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
  4. Μπορείς να σερβίρεις τα μπιφτέκια «σάντουιτς» πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, πάνω σε ισομεγέθη ψωμάκια και τομάτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 438 kcal
Energy (kJ) 1832 kJ
Protein (g) 31.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.1 g
Sugar (g) 0.6 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 33.6 g
Saturated fat (g) 18.2 g
Unsaturated fat (g) 12.6 g
Monounsaturated fat (g) 11.4 g
Polyunsaturated fat (g) 1.2 g
Trans fat (g) 0.7 g
Cholesterol (mg) 171 mg
Sodium (mg) 463 mg
Salt (g) 1.16 g
Vitamin A (IU) 787 IU
Vitamin C (mg) 1.1 mg
Calcium (mg) 479 mg
Iron (mg) 2.30 mg
Potassium (mg) 313 mg
TOP