gardoumpakiapiperia

Γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί

Γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 1½ κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κλωναράκια άνηθος
  • 5 γλυκάδια
  • 1 κιλό έντερα
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 καθαρισμένα τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Πλύνε καλά τα εντεράκια και βάλ’ τα για μισή ώρα σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
  2. Κόψε σε λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και τα γλυκάδια, πρόσθεσε στα εντόσθια αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο (χωρίς να τα κόψεις), ανακάτεψε καλά τα υλικά και μετά τύλιξέ τα με τα εντεράκια φτιάχνοντας μικρά ρολά.
  3. Βάλε τα γαρδουμπάκια σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Culinesse, σόταρέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήσε με το κρασί.
  4. Ρίξε στην κατσαρόλα με τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί το αλεύρι διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό, άλλο 1½ φλιτζάνι νερό και τον σπιτικό ζωμό. Και τώρα άφησέ τα να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου.
  5. Τέλος, μετάφερε τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί (χωρίς να ξεχάσεις τη σάλτσα τους) σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήσ’ τα για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 47 kcal
Energy (kJ) 195 kJ
Protein (g) 1.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 4.8 g
Sugar (g) 0.7 g
Fibre (g) 0.9 g
Fat (g) 0.3 g
Saturated fat (g) 0.0 g
Unsaturated fat (g) 0.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 239 mg
Salt (g) 0.60 g
Vitamin A (IU) 393 IU
Vitamin C (mg) 50.2 mg
Calcium (mg) 24 mg
Iron (mg) 0.63 mg
Potassium (mg) 139 mg
TOP