giouvarlakiaaugolemono

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 3 κρόκοι αυγών
  • λίγο δυόσμο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουταλιές κορν-φλάουερ
  • χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • λίγα χοντροκομμένα χορταρικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι)
  • 200 γραμμάρια μουσκεμένο ψωμί
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • μερικά ζεματισμένα μικρά μοσχαρίσια κόκαλα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζύμωσε τον κιμά με το ρύζι, πρόσθεσε το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμυδάκι (που το έχεις σοτάρει προηγουμένως με το Βιτάμ Culinesse), και πλάσε με το μείγμα μικρά μπαλάκια-γιουβαρλάκια.
  2. Βάλε ύστερα σε μια κατσαρόλα νερό ως τη μέση, πρόσθεσε τα χορταρικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, μαϊντανό), τα κόκαλα, το μισό Bιτάμ Culinesse και αλατοπίπερο, και άφησέ τα να πάρουν μερικές βράσεις.
  3. Πρόσθεσε τώρα τα γιουβαρλάκια, άφησέ τα να βράσουν για 45 λεπτά και μετά βάλ’ τα σε μια άλλη κατσαρόλα.
  4. Τέλος, το αυγολέμονο για τα γιουβαρλάκια: περνάς από το μπλέντερ το ζωμό με τα χορταρικά, τον «δένεις» με λίγο κορν φλάουρ, προσθέτεις τους κρόκους των αυγών, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και το λεμόνι, χτυπώντας με το σύρμα ώστε να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα, και περιχύνεις με αυτή τα γιουβαρλάκια.
  5. Φύλαξε τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ζεστά και σέρβιρέ τα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 751 kcal
Energy (kJ) 3138 kJ
Protein (g) 45.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 62.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 59.2 g
Sugar (g) 3.8 g
Fibre (g) 3.0 g
Fat (g) 33.8 g
Saturated fat (g) 12.9 g
Unsaturated fat (g) 16.3 g
Monounsaturated fat (g) 14.4 g
Polyunsaturated fat (g) 1.9 g
Trans fat (g) 1.9 g
Cholesterol (mg) 227 mg
Sodium (mg) 366 mg
Salt (g) 0.92 g
Vitamin A (IU) 166 IU
Vitamin C (mg) 3.6 mg
Calcium (mg) 156 mg
Iron (mg) 7.70 mg
Potassium (mg) 737 mg
TOP