xoirinorologemisto

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Χοιρινό ρολό γεμιστό

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τον ανοίξει για ρολό)
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 φαρδιές φέτες μπέικον φουαντρέ
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρεγμένα
  • 150 γραμμάρια καπνιστό τυρί Μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
  3. Αλείφουμε όλο το κρέας με το Βιτάμ και το τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
  4. Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
  5. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
  7. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 260 kcal
Energy (kJ) 1089 kJ
Protein (g) 12.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 3.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.3 g
Sugar (g) 1.4 g
Fibre (g) 0.8 g
Fat (g) 22.2 g
Saturated fat (g) 10.4 g
Unsaturated fat (g) 10.4 g
Monounsaturated fat (g) 8.1 g
Polyunsaturated fat (g) 2.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 52 mg
Sodium (mg) 421 mg
Salt (g) 1.05 g
Vitamin A (IU) 390 IU
Vitamin C (mg) 16.7 mg
Calcium (mg) 222 mg
Iron (mg) 0.62 mg
Potassium (mg) 249 mg
TOP