arnakifrikasemarouli

Αρνάκι φρικασέ με μαρούλι

Αρνάκι φρικασέ με μαρούλι

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό αρνί
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουερ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • φρέσκος άνηθος
  • μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 4 μαρούλια χοντροκομμένα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόψε το αρνάκι σε ισομεγέθη κομμάτια, ζεμάτισέ τα, κρύωσέ τα και άφησέ τα να στραγγίξουν.
  2. Μάρανε το ξερό κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Culinesse, πρόσθεσε το αρνάκι και το αλεύρι, ανακατεύοντας ώστε να μην πάρει χρώμα. Επίσης, πρόσθεσε το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο και άφησέ τα να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεμάτησε τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και βάλ’ τα σε μια κατσαρόλα -από τη μια πλευρά, γιατί από την άλλη θα βάλεις το αρνάκι στεγνό.
  4. Πέρασε από το μπλέντερ τη σάλτσα που έβρασε με το αρνάκι, βάλ’ τη κι αυτή στην κατσαρόλα και άφησε το αρνάκι φρικασέ να βράσει για 15 λεπτά.
  5. Για το αυγολέμονο χτύπα σε ένα μπολ, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και το χυμό του λεμονιού, πρόσθεσε σταδιακά αρκετό ζουμί από το φαγητό και ύστερα ρίξε όλο το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύοντας ελαφρώς.
  6. Τέλος, βάλε την κατσαρόλα με το αρνάκι φρικασέ σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, προσέχοντας ώστε να μην πάρει βράση.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 158 kcal
Energy (kJ) 666 kJ
Protein (g) 8.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 25.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 14.3 g
Sugar (g) 7.6 g
Fibre (g) 11.5 g
Fat (g) 4.4 g
Saturated fat (g) 1.2 g
Unsaturated fat (g) 2.6 g
Monounsaturated fat (g) 1.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 114 mg
Sodium (mg) 89 mg
Salt (g) 0.22 g
Vitamin A (IU) 44430 IU
Vitamin C (mg) 26.1 mg
Calcium (mg) 197 mg
Iron (mg) 5.52 mg
Potassium (mg) 1345 mg
TOP