mosxarakianoiksis

Μοσχαράκι της άνοιξης

Μοσχαράκι της άνοιξης

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 110 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε φέτες
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάλε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν με το Βιτάμ Culinesse για 5 λεπτά περίπου.
  2. Μετά πρόσθεσε το μοσχαράκι, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε και άφησε για άλλα 5 λεπτά περίπου.
  3. Πρόσθεσε κατόπιν 2 φλιτζάνια νερό, άφησε το μοσχαράκι της άνοιξης να βράσει για 1½ ώρα περίπου και δέκα λεπτά πριν το τέλος πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού και τον άνηθο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 395 kcal
Energy (kJ) 1659 kJ
Protein (g) 45.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 26.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 19.1 g
Sugar (g) 12.5 g
Fibre (g) 7.6 g
Fat (g) 13.0 g
Saturated fat (g) 5.6 g
Unsaturated fat (g) 7.8 g
Monounsaturated fat (g) 6.8 g
Polyunsaturated fat (g) 1.0 g
Trans fat (g) 0.6 g
Cholesterol (mg) 134 mg
Sodium (mg) 381 mg
Salt (g) 0.95 g
Vitamin A (IU) 42062 IU
Vitamin C (mg) 21.1 mg
Calcium (mg) 126 mg
Iron (mg) 5.89 mg
Potassium (mg) 1622 mg
TOP