mosxarakigalaktosglukopatates

Μοσχαράκι γάλακτος με γλυκοπατάτες

Μοσχαράκι γάλακτος με γλυκοπατάτες

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1½ κιλό μοσχάρι από το ποντίκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 μερίδες ζωμός βοδινού Knorr
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκός ξηρός οίνος
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 σπόροι μπαχάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Σοτάρουμε το κρέας, δίνοντας χρώμα σε όλες τις πλευρές του για να κλείσουν οι πόροι και να μαγειρευτεί με τους ζωμούς του.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μαγειρεύουμε έως ότου μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε με το νερό και τον ζωμό βοδινού μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  3. Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά έως ότου ετοιμαστούν το κρέας και οι πατάτες, και δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα από τον ζωμό του μοσχαριού.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 687 kcal
Energy (kJ) 2876 kJ
Protein (g) 70.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 50.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 42.8 g
Sugar (g) 11.6 g
Fibre (g) 7.4 g
Fat (g) 18.9 g
Saturated fat (g) 8.4 g
Unsaturated fat (g) 11.3 g
Monounsaturated fat (g) 10.1 g
Polyunsaturated fat (g) 1.2 g
Trans fat (g) 0.9 g
Cholesterol (mg) 200 mg
Sodium (mg) 415 mg
Salt (g) 1.04 g
Vitamin A (IU) 25767 IU
Vitamin C (mg) 12.8 mg
Calcium (mg) 139 mg
Iron (mg) 9.24 mg
Potassium (mg) 2097 mg
TOP