rizotokotopoulomanitaria

Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 ζωμός κοτόπουλου "σπιτικός" ή ζωμός λαχανικών (διαλυμένος σε 1 λίτρο βραστό νερό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 0,2 λίτρο λευκός ξηρός οίνος
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα σε φέτες
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα Bιτάμ Culinesse σε μεγάλο και φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά και τα μανιτάρια και τα αφαιρούμε κι αυτά.
  2. Σκουπίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και τα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζεστό  ζωμό που έχουμε ετοιμάσει ήδη,  ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Δέκα λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα καρυκεύυμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
  3. Οταν το ριζότο μας χυλώσει (μετά από 18 λεπτά περίπου), κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το ριζότο σκεπασμένο με πετσέτα, για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 689 kcal
Energy (kJ) 2885 kJ
Protein (g) 30.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 88.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 85.1 g
Sugar (g) 2.3 g
Fibre (g) 3.6 g
Fat (g) 18.3 g
Saturated fat (g) 10.5 g
Unsaturated fat (g) 5.9 g
Monounsaturated fat (g) 5.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 93 mg
Sodium (mg) 395 mg
Salt (g) 0.99 g
Vitamin A (IU) 634 IU
Vitamin C (mg) 3.1 mg
Calcium (mg) 255 mg
Iron (mg) 4.83 mg
Potassium (mg) 316 mg
TOP