kaneloniaspanakintmata

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1½ κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 2 ποτήρια ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού Knorr
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse (επιπλέον 2 κουταλιές για την σάλτσα)
  • 300 γραμμάρια λαζάνια
  • 1 Pummaro σάλτσα ντομάτας και βασιλικού για ζυμαρικά
  • 3 κουταλιές τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
  • 200 γραμμάρια καπνιστό ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • σκόνη σκόρδου
  • 2 αυγά
  • 400 γραμμάρια λιωμένο ανθότυρο

Οδηγίες

  1. Βάζετε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτα: το pummaro, τον κύβο βοδινού, το χυμό μισού λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ, μία πρέζα σκόνη σκόρδου, 2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο και τα βράζετε 20 λεπτά περίπου. Αφήνετε τη σάλτσα κατά μέρος.
  2. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε και το αφήνετε να στραγγίξει. Το ψιλοκόβετε.
  3. Βάζετε τα λαζάνια να βράζουν με τον κύβο σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο λάδι. Τα σουρώνετε.
  4. Αναμιγνύετε το σπανάκι με το ανθότυρο, την παρμεζάνα εκτός από 2 κουταλιές, την κεφαλογραβιέρα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Παίρνετε ένα-ένα τα λαζάνια. Τα τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια και βάζετε στη μία άκρη τους 2 κουταλιές από το μείγμα. Τυλίγετε τα λαζάνια σε ρολό σαν κανελόνια.
  6. Βάζετε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος και πάνω στη σάλτσα τοποθετείτε τα κανελόνια από λαζάνια με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνετε πάνω στα κανελόνια την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και τα ψήνετε 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 736 kcal
Energy (kJ) 3079 kJ
Protein (g) 51.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 46.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 41.2 g
Sugar (g) 3.3 g
Fibre (g) 5.6 g
Fat (g) 38.8 g
Saturated fat (g) 22.7 g
Unsaturated fat (g) 13.2 g
Monounsaturated fat (g) 11.0 g
Polyunsaturated fat (g) 2.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 193 mg
Sodium (mg) 1709 mg
Salt (g) 4.27 g
Vitamin A (IU) 18015 IU
Vitamin C (mg) 50.6 mg
Calcium (mg) 1106 mg
Iron (mg) 6.87 mg
Potassium (mg) 1466 mg
TOP