torteliniazamponmprokolo

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 4 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κιλό τορτελίνια
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράζουμε ξεχωριαστά τα τορτελίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολο ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά σουρώνουμε τορτελίνια και μπροκόλα.
  2. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και ύστερα προσθέτουμε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  3. Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακατεύουμε και, τέλος, πασπαλίζουμε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 795 kcal
Energy (kJ) 3325 kJ
Protein (g) 24.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 99.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 94.3 g
Sugar (g) 4.5 g
Fibre (g) 5.3 g
Fat (g) 33.4 g
Saturated fat (g) 19.8 g
Unsaturated fat (g) 11.2 g
Monounsaturated fat (g) 9.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 114 mg
Sodium (mg) 282 mg
Salt (g) 0.70 g
Vitamin A (IU) 1600 IU
Vitamin C (mg) 49.2 mg
Calcium (mg) 238 mg
Iron (mg) 2.20 mg
Potassium (mg) 513 mg
TOP