fiogkakiarozsaltsa

Φιογκάκια με ροζ σάλτσα

Φιογκάκια με ροζ σάλτσα

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 1½ ποτήρια γάλα
  • 1½ ποτήρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
  • 1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί τύπου Ολλανδίας
  • 1½ ποτήρι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ή χαλούμι
  • 1½ Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού "σπιτικός"
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 400 γραμμάρια φιογκάκια

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα φιογκάκια με τον σπιτικό ζωμό βοδινού σε μια κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε το Pummaro σε μια κατσαρόλα με 100 γρ. Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
  3. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι ενώ ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φιογκάκια, ανακατεύουμε το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse.
  5. Ψήνουμε τα φιογκάκια με τη ροζ σάλτσα τους για 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 302 kcal
Energy (kJ) 1265 kJ
Protein (g) 11.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 56.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 53.6 g
Sugar (g) 7.3 g
Fibre (g) 3.1 g
Fat (g) 3.1 g
Saturated fat (g) 1.3 g
Unsaturated fat (g) 1.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 6 mg
Sodium (mg) 182 mg
Salt (g) 0.46 g
Vitamin A (IU) 216 IU
Vitamin C (mg) 9.3 mg
Calcium (mg) 114 mg
Iron (mg) 1.87 mg
Potassium (mg) 426 mg
TOP