rizotokrokokozanis

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 3 ποτήρια ρύζι καρναρόλι
  • 7 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 ποτήρια ζωμός λαχανικών Knorr
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 1 κρεμμύδι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • λίγα φύλλα ρόκας

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Ρίζνουμε τον κρόκο Κοζάνης και τον αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Προσθέτουμε  το ρύζι και σοτάρουμε το για 3-4 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό. Φροντίζουμε πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά με το ζωμό να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
  5. Όταν το ρύζι γίνει μαλακό και κρεμώδες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
  6. Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε για 5 λεπτά και αφού γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας, το ριζότο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 82 kcal
Energy (kJ) 341 kJ
Protein (g) 1.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 8.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 7.8 g
Sugar (g) 6.2 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 1.0 g
Saturated fat (g) 0.7 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 4 mg
Sodium (mg) 641 mg
Salt (g) 1.60 g
Vitamin A (IU) 39 IU
Vitamin C (mg) 2.0 mg
Calcium (mg) 48 mg
Iron (mg) 0.20 mg
Potassium (mg) 118 mg
TOP