kotopoulopestopapardeles

Κοτοπουλο pestο με μανιταρια και παπαρδελες

Κοτοπουλο pestο με μανιταρια και παπαρδελες

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια παπαρδέλες (ή ζυμαρικά της προτίμισής σας)
  • 250 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 400 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 8 κουταλιές της σούπας πέστο Genovese
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το grill.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και στραγγίζουμε.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια σε 6 μεγάλες φέτες και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  4. Αλείφουμε τα κολοκυθάκια με λίγο Βιτάμ Culinesse. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές.
  5. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το pesto, 1 κουταλιά κάππαρη και 50 ml ζεστό νερό.
  6. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα κολοκύθια στο πλάι. Πασπαλίζουμε το πιάτο με την υπόλοιπη κάπαρη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 629 kcal
Energy (kJ) 2627 kJ
Protein (g) 41.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 81.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 76.3 g
Sugar (g) 7.1 g
Fibre (g) 5.2 g
Fat (g) 15.0 g
Saturated fat (g) 2.4 g
Unsaturated fat (g) 9.8 g
Monounsaturated fat (g) 7.3 g
Polyunsaturated fat (g) 2.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 60 mg
Sodium (mg) 333 mg
Salt (g) 0.83 g
Vitamin A (IU) 186 IU
Vitamin C (mg) 21.6 mg
Calcium (mg) 99 mg
Iron (mg) 3.06 mg
Potassium (mg) 732 mg
TOP