rizotokavourdismenofide

Ριζότο με Καβουρδισμένο Φιδέ, Ξηρούς Καρπούς και Ρόδι

Ριζότο με Καβουρδισμένο Φιδέ, Ξηρούς Καρπούς και Ρόδι

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια άσπρο ρύζι μπασμάτι
  • 150 γραμμάρια φιδές σπασμένος με τα χέρια
  • 160 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 0,7 λίτρο έτοιμος ζωμός κοτόπουλου (0,7 λίτρο νερό και 2 σπιτικούς κύβους Knorr κότας)
  • 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
  • 1/2 ρόδι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος θερμαίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σωτάρουμε το σπασμένο φιδέ έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το αλατοπίπερο και κατόπιν συμπληρώνουμε με το ρύζι, τις σταφίδες και μαγειρεύουμε έως ότου βράσει το ριζότο.
  3. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου με 1 κ. γλ. Βιτάμ Culinesse έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα.
  4. Στη συνέχεια το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ριζότο σε φόρμα για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τους φρέσκους σπόρους από το ρόδι.
  5. Το σερβίρουμε ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 590 kcal
Energy (kJ) 2470 kJ
Protein (g) 14.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 119.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 115.4 g
Sugar (g) 8.1 g
Fibre (g) 3.9 g
Fat (g) 5.4 g
Saturated fat (g) 0.6 g
Unsaturated fat (g) 4.0 g
Monounsaturated fat (g) 2.7 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 688 mg
Salt (g) 1.72 g
Vitamin A (IU) 4 IU
Vitamin C (mg) 12.5 mg
Calcium (mg) 72 mg
Iron (mg) 5.65 mg
Potassium (mg) 477 mg
TOP