pastitsio

Παστίτσιο

Παστίτσιο

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • λίγο φρέσκος βασιλικός
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

  1. Βάλε το μισό Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, σόταρε το κρεμμύδι με τον κιμά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσουν, πρόσθεσε το Pummaro, το αλατοπίπερο, τη δάφνη, το βασιλικό και λίγο νερό, και άφησέ τα να ψηθούν για 25 λεπτά.
  2. Μισόβρασε τα μακαρόνια, βάλ’ τα στο πυρέξ ή στο ταψί που θα φτιάξεις το παστίτσιο, ρίξε το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, πρόσθεσε τον κιμά και τα δύο χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε καλά τα υλικά, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
  3. Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ, βάλε το Bιτάμ Culinesse να κάψει σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και προσέχοντας να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια ρίξε το ζεστό γάλα, χτυπώντας με το σύρμα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, και άφησε την μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, πρόσθεσε το τριμμένο τυρί και, αν δεις ότι η μπεσαμέλ βγαίνει πολύ σφιχτή, πρόσθεσε λίγο γάλα ακόμη.
  4. Στρώσε τη μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια, πασπάλισε την επιφάνεια του παστίτσιου με το τριμμένο τυρί και ψήσ’ το σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 760 kcal
Energy (kJ) 3179 kJ
Protein (g) 46.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 75.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 71.9 g
Sugar (g) 13.1 g
Fibre (g) 3.7 g
Fat (g) 29.4 g
Saturated fat (g) 13.5 g
Unsaturated fat (g) 12.3 g
Monounsaturated fat (g) 10.2 g
Polyunsaturated fat (g) 2.1 g
Trans fat (g) 0.8 g
Cholesterol (mg) 234 mg
Sodium (mg) 733 mg
Salt (g) 1.83 g
Vitamin A (IU) 755 IU
Vitamin C (mg) 7.5 mg
Calcium (mg) 558 mg
Iron (mg) 4.49 mg
Potassium (mg) 875 mg
TOP