rizotokokkinokrasi

Ριζότο με κόκκινο κρασί

Ριζότο με κόκκινο κρασί

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • λίγη τριμμένη ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ποτήρια ρύζι για ριζότο ή ρύζι Καρολίνα
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1μερίδαζωμός λαχανικών "σπιτικός"
  • 1½ζωμός βοδινού "σπιτικός"διαλυμένος σε3½ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 100 ml. Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το ζωμό λαχανικών, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά να σοταριστεί καλά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το κόκκινο κρασί ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι και να πιει τελείως τη σάλτσα του και να στεγνώσει κιόλας.
  4. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα το ριζότο με κόκκινο κρασί και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 242 kcal
Energy (kJ) 1011 kJ
Protein (g) 9.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 11.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 8.8 g
Sugar (g) 6.0 g
Fibre (g) 3.1 g
Fat (g) 15.7 g
Saturated fat (g) 5.1 g
Unsaturated fat (g) 9.3 g
Monounsaturated fat (g) 6.6 g
Polyunsaturated fat (g) 2.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 25 mg
Sodium (mg) 311 mg
Salt (g) 0.78 g
Vitamin A (IU) 3498 IU
Vitamin C (mg) 57.2 mg
Calcium (mg) 29 mg
Iron (mg) 1.35 mg
Potassium (mg) 689 mg
TOP