pilafiaigiptiako

Πιλάφι Αιγυπτιακό

Πιλάφι Αιγυπτιακό

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 2 κουταλιές μαϊντανός
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 φέτες ψωμί

Οδηγίες

  1. Σοτάρετε τα 2 από τα κρεμμύδια και το ρύζι με Βιτάμ. Σβήνετε με τον ζωμό και αφήνετε το ρύζι να βράσει 15’ με 20’ να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει σπυρωτό.
  2. Σωτάρετε με Βιτάμ τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Βάζετε σε μία λεκάνη τον κιμά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό, το ψωμί, την ρίγανη, το κύμινο, τα αυγά και ζυμώνετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Ετοιμάζετε σάλτσα ντομάτα.
  4. Πλάθετε τον κιμά σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τηγανίζετε.
  5. Στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτα, που έχετε από πριν ετοιμάσει, βάζετε τα τηγανισμένα μπαλάκια και τα αφήνετε να βράσουν 15’ περίπου. Το ρύζι σερβίρεται με τα κεφτεδάκια επάνω.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 862 kcal
Energy (kJ) 3601 kJ
Protein (g) 38.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 120.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 114.3 g
Sugar (g) 5.5 g
Fibre (g) 6.1 g
Fat (g) 23.1 g
Saturated fat (g) 8.6 g
Unsaturated fat (g) 11.3 g
Monounsaturated fat (g) 9.6 g
Polyunsaturated fat (g) 1.6 g
Trans fat (g) 1.2 g
Cholesterol (mg) 193 mg
Sodium (mg) 279 mg
Salt (g) 0.70 g
Vitamin A (IU) 242 IU
Vitamin C (mg) 8.9 mg
Calcium (mg) 134 mg
Iron (mg) 9.84 mg
Potassium (mg) 696 mg
TOP