kroketesgaridesruzi

Κροκέτες με γαριδες και ρύζι

Κροκέτες με γαριδες και ρύζι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 1 ποτήρι ιτάμ Culinesse
  • γαλέτα
  • 100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα ή χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1μερίδαζωμός βοδινού "σπιτικός"

Οδηγίες

  1. Bράσε το ρύζι με το ζωμό βοδινού και σούρωσέ το. Χτύπα ελαφρώς τα δύο αυγά και ανάμειξέ τα με το ρύζι.
  2. Βράσε τις γαρίδες, σόταρέ τες με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse, αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε.
  3. Βάλε μία κουταλιά ρύζι στην παλάμη σου, άπλωσέ το, από πάνω βάλε λίγο από το μείγμα γαρίδας, σκέπασέ το με άλλη μία κουταλιά ρύζι και πλάσε τις κροκέτες έτσι, ώστε το μείγμα της γαρίδας να μη φαίνεται καθόλου.
  4. "Ρόλλαρε" προσεκτικά τις κροκέτες ρυζιού στη φρυγανιά και τηγάνισέ τες με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, ώσπου να ξανθύνουν.
  5. Τέλος, βγάλε τις κροκέτες ρυζιού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σέρβιρέ τες ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 143 kcal
Energy (kJ) 599 kJ
Protein (g) 6.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 20.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 19.5 g
Sugar (g) 0.1 g
Fibre (g) 0.7 g
Fat (g) 3.6 g
Saturated fat (g) 1.7 g
Unsaturated fat (g) 1.5 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 64 mg
Sodium (mg) 136 mg
Salt (g) 0.34 g
Vitamin A (IU) 148 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 63 mg
Iron (mg) 1.33 mg
Potassium (mg) 54 mg
TOP