taliatelessaltsaturi

Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρια

Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρια

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
  • 1 πράσο κομμένος σε φέτες
  • 75 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • φρέσκος χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, για 2 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο  και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
  5. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 691 kcal
Energy (kJ) 2903 kJ
Protein (g) 22.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 46.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 42.0 g
Sugar (g) 2.1 g
Fibre (g) 4.5 g
Fat (g) 48.0 g
Saturated fat (g) 23.3 g
Unsaturated fat (g) 19.7 g
Monounsaturated fat (g) 12.3 g
Polyunsaturated fat (g) 7.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 108 mg
Sodium (mg) 333 mg
Salt (g) 0.83 g
Vitamin A (IU) 1691 IU
Vitamin C (mg) 4.8 mg
Calcium (mg) 196 mg
Iron (mg) 2.15 mg
Potassium (mg) 259 mg
TOP