farfalesarakasaltsa

Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας

Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 150 γραμμάρια βρασμένος αρακάς
  • 20 ώριμες ντομάτες τσέρι κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • μέλι
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft για τα ζυμαρικά
  • 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές βασιλικός ή δυόσμος για πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά (αλ-ντέντε). Τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με λίγο κρύο νερό και τα αναμειγνύετε με το Βιτάμ soft.
  2. την ίδια κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σάλτσα: βάλτε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτετε το Βιτάμ, τα ντοματίνια και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Προσθέτετε τον αρακά και τον αφήνετε για 1΄ακόμη στη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρετε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 53 kcal
Energy (kJ) 219 kJ
Protein (g) 3.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 6.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 4.3 g
Sugar (g) 3.7 g
Fibre (g) 2.1 g
Fat (g) 1.7 g
Saturated fat (g) 0.9 g
Unsaturated fat (g) 0.6 g
Monounsaturated fat (g) 0.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 4 mg
Sodium (mg) 121 mg
Salt (g) 0.30 g
Vitamin A (IU) 1155 IU
Vitamin C (mg) 34.5 mg
Calcium (mg) 83 mg
Iron (mg) 1.05 mg
Potassium (mg) 277 mg
TOP