soteskalopinia

Σoτέ σκαλοπίνια με ταλιατέλες και μπέικον

Σoτέ σκαλοπίνια με ταλιατέλες και μπέικον

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εσάς)
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
  3. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
  5. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε έως ότου δέσει τελείως.
  6. Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα χυλώσει πάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 632 kcal
Energy (kJ) 2648 kJ
Protein (g) 26.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 19.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 17.6 g
Sugar (g) 0.7 g
Fibre (g) 1.4 g
Fat (g) 38.0 g
Saturated fat (g) 19.9 g
Unsaturated fat (g) 15.3 g
Monounsaturated fat (g) 12.4 g
Polyunsaturated fat (g) 2.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 138 mg
Sodium (mg) 636 mg
Salt (g) 1.59 g
Vitamin A (IU) 974 IU
Vitamin C (mg) 0.5 mg
Calcium (mg) 315 mg
Iron (mg) 0.83 mg
Potassium (mg) 307 mg
TOP