makaroniasaltsaskordou

Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου

Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουερ
  • 5 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού ή κότας
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γραμμάρια τριμμένο εφαλοτύρι

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κύβο, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Φυλάμε και 2 φλιτζάνια από το υγρό όπου έβρασαν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με μία κουταλιά Βιτάμ Culinesse χωρίς να πάρει χρώμα.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών, το ρίχνουμε μαζί με το υπόλοιπο νερό των μακαρονιών στην κατσαρόλα με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα σκόρδου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει ελαφρά.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το μισό τυρί και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ζεματίζουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια.
  5. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα σκόρδου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 169 kcal
Energy (kJ) 706 kJ
Protein (g) 9.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 4.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 4.0 g
Sugar (g) 0.4 g
Fibre (g) 0.2 g
Fat (g) 12.7 g
Saturated fat (g) 8.0 g
Unsaturated fat (g) 3.9 g
Monounsaturated fat (g) 3.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 39 mg
Sodium (mg) 518 mg
Salt (g) 1.30 g
Vitamin A (IU) 377 IU
Vitamin C (mg) 1.0 mg
Calcium (mg) 277 mg
Iron (mg) 0.33 mg
Potassium (mg) 51 mg
TOP