makaroniakimasmelitzanes

Μακαρόνια με κιμά και μελιντζάνες στο φούρνο

Μακαρόνια με κιμά και μελιντζάνες στο φούρνο

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μελιτζάνα
  • 6 ντομάτες
  • 50 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 200 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 6 κουταλιές πατέ ελιάς
  • 2 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 ° C. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζετε.
  2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Βάζετε τη φέτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα ή την θρυμματίζετε με ένα πιρούνι.
  3. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε το Βιτάμ Culinesse στo τηγάνι, και αφού ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι. Τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε - για ακόμη 3 λεπτά. Προσθέτετε την τομάτα και την μελιτζάνα και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για ακόμη 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την φωτιά. Ρίχνετε στο πατέ ελιάς, τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα.
  5. Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτετε την υπόλοιπη φέτα και από πάνω τα ψίχουλα ψωμιού. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 599 kcal
Energy (kJ) 2504 kJ
Protein (g) 27.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 95.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 85.4 g
Sugar (g) 14.4 g
Fibre (g) 9.7 g
Fat (g) 12.3 g
Saturated fat (g) 5.2 g
Unsaturated fat (g) 5.2 g
Monounsaturated fat (g) 4.1 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 0.5 g
Cholesterol (mg) 45 mg
Sodium (mg) 197 mg
Salt (g) 0.49 g
Vitamin A (IU) 1478 IU
Vitamin C (mg) 30.4 mg
Calcium (mg) 135 mg
Iron (mg) 3.32 mg
Potassium (mg) 1130 mg
TOP