rizigaridessaltsa

Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 1 ποτήρι κατεψυγμένες γαρίδες
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2μερίδεςζωμός λαχανικών "σπιτικός"
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Πρόσθεσε μετά τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίξε μέσα το ρύζι.
  3. Ανακάτεψε πάλι για μερικά λεπτά, πρόσθεσε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσεις και τις στραγγίξεις), σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι για 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ σόταρε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίξε μέσα το Pummaro, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγόβρασε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  5. Τέλος, βάλε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, άφησέ το να κρυώσει λίγο, ξεφόρμαρέ το σε μια πιατέλα και σέρβιρέ το περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 103 kcal
Energy (kJ) 431 kJ
Protein (g) 3.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 4.6 g
Sugar (g) 3.2 g
Fibre (g) 1.3 g
Fat (g) 7.7 g
Saturated fat (g) 2.5 g
Unsaturated fat (g) 4.6 g
Monounsaturated fat (g) 3.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 13 mg
Sodium (mg) 320 mg
Salt (g) 0.80 g
Vitamin A (IU) 314 IU
Vitamin C (mg) 13.5 mg
Calcium (mg) 49 mg
Iron (mg) 1.27 mg
Potassium (mg) 265 mg
TOP