pilafithalassinon

Πιλάφι Θαλασσινών

Πιλάφι Θαλασσινών

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 300 γραμμάρια άσπρο ρύζι
  • 1/2 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
  • 500 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
  • 0,75 λίτρο ζωμός λαχανικών Knorr
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κορίανδρο (περίπου 15 γραμμάρια)
  • 6 κουταλιές dressing γιαουρτιού *

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  2. Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτά δακτυλίδια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβετε τις 2 ντομάτες ενώ τις υπόλοιπες τις κόβετε σε ροδέλες.
  3. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse, και προσθέτετε 2/3 από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά. Μετά προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (όχι τις ροδέλες) και ψήνετε για ένα λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτετε το ρύζι και τη πάπρικα, τηγανίζετε για 2 ακόμη λεπτά και τέλος ρίχνετε τα θαλασσινά.
  5. Μεταφέρετε το πιλάφι σε ένα ταψάκι, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνετε για 45 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τον κορίανδρο. Ανακατεύετε τις ροδέλες ντομάτας με το υπόλοιπο κρεμμύδι με τον κορίανδρο και το dressing γιαουρτιού. Βγάζετε το μείγμα με τα θαλασσινά από το φούρνο και σερβίρετε με ντομάτα και κρεμμύδι στο πλάι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 365 kcal
Energy (kJ) 1526 kJ
Protein (g) 8.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 79.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 73.8 g
Sugar (g) 12.4 g
Fibre (g) 5.7 g
Fat (g) 1.2 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.6 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 463 mg
Salt (g) 1.16 g
Vitamin A (IU) 3877 IU
Vitamin C (mg) 118.1 mg
Calcium (mg) 59 mg
Iron (mg) 4.26 mg
Potassium (mg) 700 mg
TOP