keikkolokuthakrematuriou

Κεικ Κολοκύθας με Κρέμα Τυριού

Κεικ Κολοκύθας με Κρέμα Τυριού

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 1 Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 350 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη
  • φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (2/3 ποτηριού)
  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • κάρδαμο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγη αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς.
  2. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Βιτάμ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο λίγο το μίγμα με το αλεύρι.
  5. Τέλος, προσθέτουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.
  6. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. (Ελέγχουμε εάν ψήθηκε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Είναι έτοιμο εάν το μαχαίρι βγει στεγνό).
  7. Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ και κάνουμε κορυφές ή γραμμές με πιρούνι.
  9. Διακοσμούμε εάν θέλουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή καραμελάκια στο χρώμα της κολοκύθας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 466 kcal
Energy (kJ) 1950 kJ
Protein (g) 13.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 77.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 75.6 g
Sugar (g) 43.8 g
Fibre (g) 2.0 g
Fat (g) 12.2 g
Saturated fat (g) 5.3 g
Unsaturated fat (g) 6.1 g
Monounsaturated fat (g) 3.2 g
Polyunsaturated fat (g) 2.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 107 mg
Sodium (mg) 786 mg
Salt (g) 1.96 g
Vitamin A (IU) 2711 IU
Vitamin C (mg) 2.8 mg
Calcium (mg) 340 mg
Iron (mg) 3.23 mg
Potassium (mg) 327 mg
TOP