atomikakeikkerasi

Ατομικά κέικ με κεράσι

Ατομικά κέικ με κεράσι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα ανάλατα, σε σκόνη
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 60 γραμμάρια kirsh
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση ή 200 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το Βιτάμ ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και στο τέλος το kirsh ανακατεύοντας απαλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 0C.
  5. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε 10-12 ατομικές φόρμες και τις γεμίζουμε ως τη μέση.
  6. Βάζουμε από 2-3 κεράσια σε κάθε φόρμα (ή 2-3 κομμάτια σοκολάτας) και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 443 kcal
Energy (kJ) 1855 kJ
Protein (g) 12.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 62.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 58.0 g
Sugar (g) 33.6 g
Fibre (g) 4.9 g
Fat (g) 17.4 g
Saturated fat (g) 1.9 g
Unsaturated fat (g) 14.3 g
Monounsaturated fat (g) 10.1 g
Polyunsaturated fat (g) 4.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 86 mg
Sodium (mg) 143 mg
Salt (g) 0.36 g
Vitamin A (IU) 137 IU
Vitamin C (mg) 1.3 mg
Calcium (mg) 201 mg
Iron (mg) 2.11 mg
Potassium (mg) 317 mg
TOP