polixromacupcakes

Πολύχρωμα Cupcakes

Πολύχρωμα Cupcakes

  • Μερίδες 10

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια νερό
  • βανίλια
  • 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες

  1. Χτύπησε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε μετά ένα-ένα τα αβγά.
  2. Σταμάτησε το χτύπημα και πρόσθεσε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ρίξε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε.
  3. Γέμισε μικρά φορμάκια ή καραμελόχαρτα κατά τα ⅔ μόνο, γιατί φουσκώνουν αρκετά στο φούρνο, και ψήσε για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
  4. Άφησε να κρυώσουν και γλάσαρε.
  5. Ρίχνεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσει για 3 λεπτά περίπου.
  6. Χτυπάς στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα και, χωρίς να διακόψεις, προσθέτεις το σιρόπι πολύ αργά.
  7. Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Τέλος, πρόσθεσε το χρώμα που σου αρέσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 255 kcal
Energy (kJ) 1066 kJ
Protein (g) 5.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 51.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 50.8 g
Sugar (g) 37.7 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 3.3 g
Saturated fat (g) 1.5 g
Unsaturated fat (g) 1.5 g
Monounsaturated fat (g) 1.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 66 mg
Sodium (mg) 155 mg
Salt (g) 0.39 g
Vitamin A (IU) 104 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 125 mg
Iron (mg) 0.80 mg
Potassium (mg) 78 mg
TOP