sokolateniokeikfrouta

Σοκολατένιο Κέικ με Φρούτα

Σοκολατένιο Κέικ με Φρούτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 30 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 0,15 λίτρο ζεστό νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμμάρια κορν-φλάουερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γραμμάρια παγωμένα κόκκινα μούρα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 εμόνι
  • 0,2 λίτρο φρέσκια κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Αλλείφουμε με Βιτάμ και στρώνουμε με λαδόκολλα 3 στρογγυλα ταψιά για κέικ (23εκ.)
  2. Ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη. Διαχωρίζουμε τα αυγά, (το κρόκο και το ασπράδι).
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα μπόλ μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το Βιτάμ και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Κοσκονίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το μπεικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τη βανίλια μέχρι να στερεοποιηθούν και αναμιγνύουμε προσεκτικά με το μείγμα.
  6. Ρίχνουμε το ⅓ του μείγματος σε μία από τις φόρμες του κέικ.
  7. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίσό από το μείγμα στο δεύτερο ταψί.
  8. Προσθέτουμε τα παγωμένα κόκκινα μούρα στο υπόλοιπο μείγμα και το ρίχνουμε στο τρίτο ταψί.
  9. Τα τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
  10. Μόλις τα κεικ είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
  11. Για τη γέμιση, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μεχρι να πήξει και την ανακατεύουμε με το μιγμα του τυριού κρέμα.
  12. Ξεκινάμε με το σοκολατένιο κέικ με τα μούρα και απλώνουμε μια στώση από τη γέμιση. Τοποθετούμε από πάνω το απλό κέικ, προσθέτουμε ακόμα μία στώση γέμισης και τη πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μούρα. Στην κορυφή βάζουεμε το σοκολατέρνι κέικ και καλύπρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την υπόλοιπη κρέμα/γέμιση. Γαρνιρουμε με φράουλες και βατόμουρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 421 kcal
Energy (kJ) 1759 kJ
Protein (g) 11.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 55.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 53.4 g
Sugar (g) 30.5 g
Fibre (g) 1.7 g
Fat (g) 17.6 g
Saturated fat (g) 10.1 g
Unsaturated fat (g) 6.4 g
Monounsaturated fat (g) 5.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 162 mg
Sodium (mg) 664 mg
Salt (g) 1.66 g
Vitamin A (IU) 660 IU
Vitamin C (mg) 0.9 mg
Calcium (mg) 285 mg
Iron (mg) 1.54 mg
Potassium (mg) 148 mg
TOP