sokolateniabrownies

Σοκολατένια Brownies

Σοκολατένια Brownies

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 135 γραμμάρια Βιτάμ
  • 140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 μέτρια αυγά
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 25 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 55 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  2. Βάζουμε το Βιτάμ και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε να λιώσει (εναλλακτικά, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ, το κακάο και μια πρέζα αλάτι πάνω από το μπολ και ανακατεύουμε με το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Περιμένουμε να κρυώσει στη φόρμα πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 228 kcal
Energy (kJ) 955 kJ
Protein (g) 3.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 34.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 31.7 g
Sugar (g) 26.1 g
Fibre (g) 2.6 g
Fat (g) 9.1 g
Saturated fat (g) 4.1 g
Unsaturated fat (g) 4.1 g
Monounsaturated fat (g) 2.6 g
Polyunsaturated fat (g) 1.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 44 mg
Sodium (mg) 129 mg
Salt (g) 0.32 g
Vitamin A (IU) 69 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 125 mg
Iron (mg) 2.50 mg
Potassium (mg) 172 mg
TOP