keikfrouton

Kέικ Φρούτων

Kέικ Φρούτων

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 150 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί +επιπλέον για διακόσμηση

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με Βιτάμ μία φόρμα ψησίματος (25x10cm περίπου) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και βανίλια, και συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να στέκονται. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στο άλλο μείγμα και τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
  5. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα.
  6. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε το μείγμα με τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα για διακόσμηση.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 204 kcal
Energy (kJ) 851 kJ
Protein (g) 6.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 39.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 38.3 g
Sugar (g) 15.4 g
Fibre (g) 0.8 g
Fat (g) 2.2 g
Saturated fat (g) 0.7 g
Unsaturated fat (g) 1.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 76 mg
Sodium (mg) 249 mg
Salt (g) 0.62 g
Vitamin A (IU) 101 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 218 mg
Iron (mg) 0.88 mg
Potassium (mg) 69 mg
TOP