bienezikivasilopita

Βιεννέζικη βασιλόπιτα

Βιεννέζικη βασιλόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 4 βανιλέτες Alsa
  • 4 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα
  • 4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 4 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
  • 1 γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 500 γραμμάρια αλεύρι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανιλέτες Alsa και τα ξύσματα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το χυμο, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα αλειμένη με Βιτάμ και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 160οC βαθμούς για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 294 kcal
Energy (kJ) 1230 kJ
Protein (g) 9.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 47.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 44.3 g
Sugar (g) 5.5 g
Fibre (g) 2.9 g
Fat (g) 7.7 g
Saturated fat (g) 2.1 g
Unsaturated fat (g) 4.9 g
Monounsaturated fat (g) 3.1 g
Polyunsaturated fat (g) 1.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 65 mg
Sodium (mg) 136 mg
Salt (g) 0.34 g
Vitamin A (IU) 99 IU
Vitamin C (mg) 1.8 mg
Calcium (mg) 143 mg
Iron (mg) 1.69 mg
Potassium (mg) 197 mg
TOP