keikalantikon

Αλμυρό κέικ αλλαντικών

Αλμυρό κείκ αλλαντικών

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 4 πίτες για σουβλάκια
  • 1 παριζάκι ή swan
  • 1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • θυμάρι
  • δυόσμος ξερός

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Κόβουμε τις πίτες  με τα χέρια σε πολύ μικρά κομματάκια.
  3. Βάζουμε το παριζάκι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
  4. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα κομμάτια από τις πίτες, το παριζάκι, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Αφού χτυπήσουμε τα αυγά, τα προσθέτουμε μαζί με το γάλα στη λεκάνη.
  6. Παίρνουμε  το θυμάρι, τον δυόσμο και την κόκκινη πιπεριά, τα ρίχνουμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  7. Αλλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.  Στη συνέχεια κόβουμε λίγο ακόμα Βιτάμ και το απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος.
  8. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά στους 180°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 121 kcal
Energy (kJ) 507 kJ
Protein (g) 6.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 15.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 15.1 g
Sugar (g) 1.9 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 3.5 g
Saturated fat (g) 1.3 g
Unsaturated fat (g) 1.8 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 89 mg
Sodium (mg) 196 mg
Salt (g) 0.49 g
Vitamin A (IU) 184 IU
Vitamin C (mg) 0.3 mg
Calcium (mg) 70 mg
Iron (mg) 1.11 mg
Potassium (mg) 104 mg
TOP