keikamugdalou

Κέικ Αμυγδάλου με Γλάσο Μαστίχας

Κέικ Αμυγδάλου με Γλάσο Μαστίχας

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 380 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • 0,1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ Αμαρέτο
  • 2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι Βανιλέτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 150 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γραμμάρια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα
  • 0,02 λίτρο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο ελαφρώς

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Για το γλάσο τοποθετούμε το υποβρύχιο σε ένα μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (bain marie). Προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να ρευστοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη και το Βιτάμ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ και το εσάνς πικραμύγδαλου.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανιλέτα, και το baking powder.
  7. Στο τέλος ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ στο μείγμα.
  8. Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης.
  9. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175°C
  10. Αφήνουμε το κέικ αμυγδάλου να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, γαρνίρουμε το κείκ με το γλάσο μαστίχας και ρίχνουμε από πάνω λίγο φιλέ αμυγδάλου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 332 kcal
Energy (kJ) 1387 kJ
Protein (g) 8.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 65.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 64.6 g
Sugar (g) 37.9 g
Fibre (g) 0.9 g
Fat (g) 4.0 g
Saturated fat (g) 1.3 g
Unsaturated fat (g) 2.2 g
Monounsaturated fat (g) 1.4 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 130 mg
Sodium (mg) 128 mg
Salt (g) 0.32 g
Vitamin A (IU) 204 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 104 mg
Iron (mg) 1.15 mg
Potassium (mg) 99 mg
TOP