keikksirafrouta

Κέικ με ξηρά φρούτα

Κέικ με ξηρά φρούτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα αλεσμένη σε σκόνη
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1½ ποτήρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • φρέσκος χυμός πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 1¾ ποτήρια διάφορα ξηρά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, ανανάς, δαμάσκηνα κ.ο.κ)
  • 1/2 μικρό ποτήρι μπράντι ή κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • λίγη κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές Βιτάμ για τη φόρμα
  • λίγο αλεύρι για τη φόρμα
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, το γάλα, το ποτό και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Ανακατεύουμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι με τη βανίλια και την κανέλλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ξηρά φρούτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  8. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 88 kcal
Energy (kJ) 370 kJ
Protein (g) 4.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.8 g
Sugar (g) 1.5 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 5.2 g
Saturated fat (g) 1.3 g
Unsaturated fat (g) 3.5 g
Monounsaturated fat (g) 2.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 78 mg
Sodium (mg) 40 mg
Salt (g) 0.10 g
Vitamin A (IU) 150 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 52 mg
Iron (mg) 0.55 mg
Potassium (mg) 96 mg
TOP