kis lorain me spanaki

Κις λοραίν με σπανάκι

Κις λοραίν με σπανάκι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι φρέσκος άνηθος
  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ψιλοτριμμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί φέτα
  • 1 πακέτο κομμένο σε κύβους Βιτάμ Soft
  • 5 κρόκοι αυγού
  • νερό
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • γραβιέρα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σωταρισθούν με το Βιτάμ Culinesse και προσθέτετε το σπανάκι για να σοταρισθεί επί 10 λεπτά.
  2. Βάζετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνετε το αλεύρι, το Βιτάμ, τους κρόκους και το νερό όσο πάρει, μέχρις ότου γίνει η ζύμη ομοιογενής. Την μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  4. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο 1/2 εκ. και το στρώνετε σε ταψάκι στρογγυλό. Τρυπάτε την ζύμη με πιρούνι και την βάζετε 20’ στο ψυγείο. Βάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο 30’ περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 328 kcal
Energy (kJ) 1373 kJ
Protein (g) 11.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 61.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 57.8 g
Sugar (g) 1.8 g
Fibre (g) 3.7 g
Fat (g) 3.7 g
Saturated fat (g) 1.3 g
Unsaturated fat (g) 1.9 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 78 mg
Sodium (mg) 88 mg
Salt (g) 0.22 g
Vitamin A (IU) 6936 IU
Vitamin C (mg) 21.0 mg
Calcium (mg) 122 mg
Iron (mg) 3.09 mg
Potassium (mg) 532 mg
TOP