keikfrouton

Κέικ Φρούτων

Κέικ Φρούτων

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 80 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια αποξηραμένα φρούα (π.χ. σταφίδες, χουρμάδες, cranberries, σύκα και μάνγκο)
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ
  • 0,3 λίτρο ημιαποβουτηρωμένο γάλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
  • 5 γραμμάρια ανάμεικτα μπαχαρικά και κανέλα
  • 2 αυγά
  • 50 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +επιπλέον για πασπάλισμα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 ° C
  2. Κόβετε τα μεγαλύτερα φρούτα σε μικρά κομμάτια (οι σταφίδες μπορούν να παραμείνουν ολόκληρες).
  3. Ζεσταίνετε το Βιτάμ, το γάλα, το μέλι και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι το Βιτάμ και το σιρόπι να έχουν λιώσει. Αφήστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά (δεν πρέπει να βράσει). Αφήστε το να κρυώσει έως ότου να είναι είναι χλιαρό.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, τα μπαχαρικά και την κανέλα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα αυγά και το μείγμα φρούτων με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή ξύλινη κουτάλα).
  5. Γεμίστε το ταψί του κέικ με το μίγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 70-80 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μετά από 1 ώρα καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο (για να μην πάρει πολύ χρώμα). Αφήστε το ψημένο κέικ στη φόρμα για 4 λεπτά και βάλτε το σε μια σχάρα για να κρυώσει.
  6. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα σε μια κατσαρόλα. Αλείφετε τις πλευρές και την κορυφή του κέικ με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας.
  7. Χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Καλύψτε το κέικ με το γλάσο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Κόψτε το κέικ σε 10 φέτες.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 279 kcal
Energy (kJ) 1168 kJ
Protein (g) 9.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 40.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 40.0 g
Sugar (g) 21.9 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 8.9 g
Saturated fat (g) 5.2 g
Unsaturated fat (g) 3.1 g
Monounsaturated fat (g) 2.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 67 mg
Sodium (mg) 196 mg
Salt (g) 0.49 g
Vitamin A (IU) 322 IU
Vitamin C (mg) 0.9 mg
Calcium (mg) 227 mg
Iron (mg) 0.74 mg
Potassium (mg) 110 mg
TOP