keikdamaskina

Κέικ με Δαμάσκηνα

Κέικ με Δαμάσκηνα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1,5 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 πακέτο δαμάσκηνα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ανακατέψτε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατέψτε.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το γάλα, μέχρι η μάζα να γίνει ομοιόμορφη. Προσθέσετε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και ανακατέψτε το μείγμα απαλά.
  3. Βάλτε το σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε το στο φούρνο για 1 ώρα.
  4. Περιμένετε να κρυώσει και σερβίρετε. Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 53 kcal
Energy (kJ) 222 kJ
Protein (g) 3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 4.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.2 g
Sugar (g) 2.6 g
Fibre (g) 1.0 g
Fat (g) 3.1 g
Saturated fat (g) 1.5 g
Unsaturated fat (g) 1.3 g
Monounsaturated fat (g) 1.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 48 mg
Sodium (mg) 245 mg
Salt (g) 0.61 g
Vitamin A (IU) 142 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 82 mg
Iron (mg) 0.66 mg
Potassium (mg) 126 mg
TOP