keikkaridiamila

Κέικ με Καρύδια και Μήλα

Κέικ με Καρύδια και Μήλα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 200 λεπτά

Συστατικά

  • 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλύκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 3 μεγάλα μήλα ξινά
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • 1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Χτυπήστε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έως ότου η ζύμη να είναι αφράτη. Προσθέστε τους κρόκους, έναν κάθε φορά.
  2. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, μέσα στο μείγμα της ζύμης.
  3. Προσθέστε τη μαρέγκα αργά. Προσθέστε ακόμη σε κύβους τα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  4. Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσετε με καρύδια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 291 kcal
Energy (kJ) 1216 kJ
Protein (g) 6.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 56.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 53.4 g
Sugar (g) 26.2 g
Fibre (g) 2.9 g
Fat (g) 4.9 g
Saturated fat (g) 0.9 g
Unsaturated fat (g) 3.6 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 2.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 61 mg
Sodium (mg) 189 mg
Salt (g) 0.47 g
Vitamin A (IU) 114 IU
Vitamin C (mg) 2.9 mg
Calcium (mg) 58 mg
Iron (mg) 0.92 mg
Potassium (mg) 186 mg
TOP