keikfraoula

Κέικ Φράουλας

Κέικ Φράουλας

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 αυγά
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 600 γραμμάρια φράουλες
  • 2 ζελέ φράουλας
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, ρίχνουμε Βιτάμ το οποίο έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα δίσκο μεγέθους 22x27cm καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180°C.
  3. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ και το βάζουμε μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κέικ φρούτων 8x27cm μεγέθους. Πιέζουμε τη ζύμη στη φόρμα, έτσι ώστε να μην ξεχειλίζει.
  4. Ετοιμάζουμε τη μους φράουλα. Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες και να τις ανακατεύουμε με το διαλυμμένο ζελέ.
  5. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες στη φόρμα για το κέικ φρούτων και περιχύνουμε με τη μους. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μια ώρα για να δέσει.
  6. Αναποδογυρίζουμε το κέικ. Πρώτα αφαιρούμε τη φόρμα και στη συνέχεια το χαρτί. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 147 kcal
Energy (kJ) 617 kJ
Protein (g) 4.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 27.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 25.5 g
Sugar (g) 15.4 g
Fibre (g) 1.5 g
Fat (g) 2.5 g
Saturated fat (g) 0.7 g
Unsaturated fat (g) 1.5 g
Monounsaturated fat (g) 0.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 86 mg
Sodium (mg) 70 mg
Salt (g) 0.17 g
Vitamin A (IU) 132 IU
Vitamin C (mg) 33.2 mg
Calcium (mg) 58 mg
Iron (mg) 0.85 mg
Potassium (mg) 132 mg
TOP