almurokeikmizithra

Aλμυρό κέικ με μυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης

Aλμυρό κέικ με μυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια τυρί μυζήθρα τριμμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμος
  • 0,4 λίτρο γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τα 2/3 του Βιτάμ καλά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (αφού τα έχουμε κοσκινίσει), την τριμμένη μυζήθρα, το γάλα, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν.
  3. Αλευρώνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κοσκινίζουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
  4. Αλείφουμε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες με το υπόλοιπο Βιτάμ.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 342 kcal
Energy (kJ) 1432 kJ
Protein (g) 14.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 42.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 40.3 g
Sugar (g) 3.2 g
Fibre (g) 1.8 g
Fat (g) 12.3 g
Saturated fat (g) 7.3 g
Unsaturated fat (g) 4.1 g
Monounsaturated fat (g) 3.4 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 57 mg
Sodium (mg) 338 mg
Salt (g) 0.85 g
Vitamin A (IU) 1008 IU
Vitamin C (mg) 24.9 mg
Calcium (mg) 375 mg
Iron (mg) 1.15 mg
Potassium (mg) 185 mg
TOP