Πίτα σφολιάτα με τομάτες

Πίτα σφολιάτα με τομάτες

Πίτα σφολιάτα με τομάτες

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια κομμένο ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 200 ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Gulinesse
  • 2 ξεφλουδισμένες σφιχτές ντομάτες
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
  • 1 κουταλιά γλυκού Knorr extraγεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Άνοιξε τη σφολιάτα σε φύλλο, στρώσ’ την απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και ψήσ’ την έτσι άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  2. Χτύπα στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
  3. Πασπάλισε με το ζωμό λαχανικών και σόταρε με το Βιτάμ (κράτα 1 κουταλιά για αργότερα) τη ρόκα και τα μανιτάρια.
  4. Ανακάτεψε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άπλωσε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και από πάνω άπλωσε τις φέτες τομάτας.
  5. Ρίξε πάνω στην πίτα σφολιάτα με τομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φύλαξες, και ψήσε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 208 kcal
Energy (kJ) 874 kJ
Protein (g) 21.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 16.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 11.4 g
Sugar (g) 9.9 g
Fibre (g) 4.8 g
Fat (g) 9.8 g
Saturated fat (g) 5.1 g
Unsaturated fat (g) 3.6 g
Monounsaturated fat (g) 2.4 g
Polyunsaturated fat (g) 1.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 65 mg
Sodium (mg) 209 mg
Salt (g) 0.52 g
Vitamin A (IU) 510 IU
Vitamin C (mg) 12.7 mg
Calcium (mg) 187 mg
Iron (mg) 2.71 mg
Potassium (mg) 1523 mg
TOP